Lezingen en workshops

 

Spreker - lezingen, workshops en cursussen

Regelmatig ben ik spreker tijdens congressen, inspiratieavonden, enzovoort. Ik spreek zowel voor leerkrachten, studenten, ouders, medewerkers uit de zorg, begeleiders in het onderwijs als voor leidinggevenden. In oktober sprak ik De Flint in Amersfoort op een inspiratieavond van SWV De Eem over het thema 'Hoezo jongens?'. Bijgaande video geeft een impressie.

Naast het geven van lezingen, verzorg ik ook regelmatig workshops voor zowel schoolteams als aan diverse gemengde groepen (ouders, leerkrachten, zorg, kinderopvang, enzovoort). 

 

 

De onderwerpen zijn o.a.:

 • Jongens (De Jongenscode)
 • Groepsdynamica (De Groepscode)
 • Genderverschillen en het onderwijs

 

Foto: SWV De Eem

Lezingen

Lezingen kunnen worden gegeven aan iedere gewenste grootte  groep. Van te voren hebben we contact over wat er verwacht wordt. Als de lezing plaats vindt tijdens een congres wordt uiteraard afgestemd met de organisatie wat de samenhang is tussen de verschillende lezingen/workshops en welke rol mijn lezing (of workshop) heeft daarbinnen.

 

Materiaal

Ik zorg voor een hand-out, maar bij de meeste onderwerpen ook voor een pdf document met bronnen waar deelnemers meer kunnen vinden (zoals documentaires, boeken, artikelen). In de pdf's zijn dan gelijk linkjes opgenomen zodat daar op geklikt kan worden.

 

Dagvoorzitterschap

Regelmatig ben ik ook dagvoorzitter op congressen. Daarvoor kunnen we aparte afspraken maken.

 

Talen

Alle lezingen kunnen in het Nederlands en/of in het Engels worden verzorgd.

Foto: AD.nl 

Workshops

Korte workshops

Korte workshops duren tussen de 45 minuten en anderhalf uur. Ze kenmerken zich door interactie. De korte workshops zijn het meest effectief in kleine groepen. 

 

Workshops

Regulier duren workshops een dagdeel. Met de groep gaan we dan ook praktisch aan de slag. Hoe pas je iets toe in je klas? Wat is jouw kijk op dit onderwerp? Hoe pak jij het aan? Wat ga je morgen anders doen? De inhoud en vorm van de workshop wordt aangepast aan de doelgroep en de vraag. 

 

Scholingstrajecten

Op een aantal terreinen kan ik (eventueel samen met anderen) een compleet scholingstraject bieden aan schoolteams. Onder andere op de volgende gebieden:

 • Onderwijs beter afstemmen op jongens
 • Positieve groepen (De groepscode / Grip op de groep)

Het traject wordt op maat samengesteld.

Cursussen en trainingen

Bij Medilex Onderwijs verzorg ik cursussen en lezingen, o.a. de cursus  'De Jongenscode'. De editie voor het voorjaar van 2024 zit vol. Er is een extra editie dit najaar waarvoor je jezelf kunt inschrijven.

 

Op aanvraag verzorg ik ook in-company cursussen voor scholen, schoolbesturen en andere organisaties.

 

 

 

 

'


 • Prijzen lezingen/workshops Aantal deelnemers onbeperkt. Inclusief alle kosten zoals reis- en verblijfkosten.
  • 45 minuten t/m 1,5 uur € 500  exclusief BTW, € 605 inclusief BTW
  • 2  en 2,5 uur  € 750  exclusief BTW, € 907,50 inclusief BTW
  • dagdeel (3 à 4 uur) € 1000 exclusief BTW, € 1210 inclusief BTW